[:es]La Policía Local de Torrent imparte unas jornadas de prevención y seguridad en el ámbito escolar[:CA]La Policia Local de Torrent imparteix unes jornades de prevenció i seguretat en l’àmbit escolar[:]

[:es]

Durante este mes de abril y el próximo mes de mayo, la Policía Local, en colaboración con el cuerpo de Policía Nacional han impulsado junto a la Oficial responsable de la Sección de Distritos de la Policía Local de Torrent, una serie de charlas formativas para mejorar la convivencia y la seguridad en el ámbito escolar, destinadas al ámbito educativo.

Las charlas de prevención y seguridad van dirigidad a escolares, profesores y padres y abordan desde una perspectiva profesional, temáticas que versan sobre acoso escolar, ciberacoso sexual o grooming, riesgos en la red e igualdad de género. Las charlas escolares van dirigidas a alumnos de 5º y 6º de primaria y será la Policía Local los que se encarguen de la charla formativa, mientas que el Cuerpo Nacional será el encargado de realizar las charlas formativas a padres y docentes.

La temática de las charlas formativas se han adaptado a las realidades y necesidades de los distintos centros educativos, que han optado por una de las opciones presentadas pero, independientemente de la temática elegida, y dado el aumento de la utilización de las nuevas tecnologías entre los más jóvenes, se ha destinado una parte de las charlas para alertar de las situaciones delictivas a las que se pueden enfrentar con el mal uso de las tecnologías.

Las nuevas tecnologías son el medio por excelencia por el cual se realiza actualmente el ciberabuso escolar y sexual, y cada vez están más presentes en la vida de los niños y adolescentes. Es por ello que el ciberabuso ha aumentado debido a las facilidades que dan estos medios para increpar y llegar a otras personas. Este tipo de abuso escolar o sexual es menos perceptible pero puede ser igual o peor que el tradicional abuso escolar, ya que puede producirse a cualquier hora y cualquier lugar. La finalidad de esta parte de la charla es enseñarles a hacer un buen uso de las redes sociales.

Es por ello que, desde el área de José Antonio Castillejo, Personal y Seguridad Ciudadana junto con la policía local y nacional, han llevado a cabo estas acciones educativas dirigidas a la prevención de todas estas problemáticas sociales, por desgracia muy patentes en la actualidad.

[:CA]

Durant aquest mes d’abril i el pròxim mes de maig, la Policia Local, en col·laboració amb el cos de Policia Nacional han impulsat al costat de l’Oficial responsable de la Secció de Districtes de la Policia Local de Torrent, una sèrie de xarrades formatives per a millorar la convivència i la seguretat en l’àmbit escolar, destinades a l’àmbit educatiu.

Les xarrades de prevenció i seguretat van dirigidad a escolars, professors i pares i aborden des d’una perspectiva professional, temàtiques que versen sobre assetjament escolar, ciberacoso sexual o grooming, riscos en la xarxa i igualtat de gènere. Les xarrades escolars van dirigides a alumnes de 5º i 6º de primària i serà la Policia Local els que s’encarreguen de la xarrada formativa, mentisques que el Cos Nacional serà l’encarregat de realitzar les xarrades formatives a pares i docents.

La temàtica de les xarrades formatives s’han adaptat a les realitats i necessitats dels diferents centres educatius, que han optat per una de les opcions presentades però, independentment de la temàtica triada, i donat l’augment de la utilització de les noves tecnologies entre els més joves, s’ha destinat una part de les xarrades per a alertar de les situacions delictives a les quals es poden enfrontar amb el mal ús de les tecnologies.

Les noves tecnologies són el mitjà per excel·lència pel qual es realitza actualment el ciberabuso escolar i sexual, i cada vegada estan més presents en la vida dels xiquets i adolescents. És per açò que el ciberabuso ha augmentat a causa de les facilitats que donen aquests mitjans per a increpar i arribar a altres persones. Aquest tipus d’abús escolar o sexual és menys perceptible però pot ser igual o pitjor que el tradicional abús escolar, ja que pot produir-se a qualsevol hora i qualsevol lloc. La finalitat d’aquesta part de la xarrada és ensenyar-los a fer un bon ús de les xarxes socials.

És per açò que, des de l’àrea de José Antonio Castillejo, Personal i Seguretat Ciutadana juntament amb la policia local i nacional, han dut a terme aquestes accions educatives dirigides a la prevenció de totes aquestes problemàtiques socials, per desgràcia molt patents en l’actualitat.

[:]